PRP – Vampyrbehandling

Den senaste Anti-aging behandlingen där man med hjälp av ditt egna blod injicerar det i området som ska behandlas. Behandlingen har visat goda resultat på djupa rynkor, mörka ringar runt ögonen, händer, dekolletage och att förbättra hudens kvalitet.
PRP – Platelet Rich Plasma – är nytt inom den estetiska hudvården men har länge varit i bruk vid skötseln av olika sjukdomar och skador.
PRP är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxt- faktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Detta ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Behandlingen har i många år använts inom idrottsmedicin, ortopedi och tandkirurgi. De senaste åren har behandlingen börjat användas inom estetiska behandlingar.
Med PRP behandlingen försöker man få nytt liv i hud och hårbotten (behandling av håravfall) samt förnya cellerna. Resultatet är att hudens struktur förnyas och blir fastare och ungdomligare.

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd (20 ml) blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden patienten önskar behandla. Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabbt och utan problem.

Vilka biverkningar kan förväntas av en PRP-behandling?

  • Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma.

Hur snabbt och vilka resultat kan man förvänta av en PRP behandling?

  • Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå  2 – 3 veckor. Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen, och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.
PRIS
2000 SEK
🏷️ KOSTNADFRI KONSULTATION